De nieuwste Aluminium boot van Buster, de Buster M

door | nov 30, 2017 | Nieuws

De nieuwe Buster M, het populaire model in het kleine boot segment.

Wat betreft de basisafmetingen is de nieuwe vierde generatie Buster M in lijn met zijn voorgangers: De vijfpersoonsboot heeft een lengte van 4,86 ​​meter en een straal van 1,85 meter. Het motor vermogen bereik is ook als voorheen tussen 30 en 40 pk. De nieuwe Buster M heeft dezelfde slanke look als zijn kleinere zusmodel, de Buster S. Vanwege de eigentijds rompontwerp, zijn de boot-interieurs duidelijker dan voorheen, en in het bijzonder de boeg biedt nu meer ruimte.

De Buster M is voor meerdere doeleinden ontworpen als een multifunctionele boot: het is geschikt voor korte afstandsreizen, vissen in kustwateren en familieboottochten. De boot is makkelijk te hanteren en te transporteren met een auto met ongeremde trailer.

Het cockpitgebied is zelflozend. De standaard uitrusting van de M2 versie bevat het Buster Q smart display, welke kan worden aangevuld met bijv. de Raymarine Fishfinder alsook met een entertainmentpakket met luidsprekers.

De single-console (M1) versie wordt verkocht zonder de Buster Q smart display. Deze basis multifunctionele vrijetijdsboot heeft voldoende dekruimte beschikbaar voor benodigdheden.

De motoropties voor de nieuwe Buster M zijn de lichtgewicht en krachtige Yamaha’s F30 en F40 buitenboordmotoren. Met de geheel nieuwe romp komt de boot beter in planee dan voorheen, ook bij belasting. De topsnelheid van de boot is ongeveer 26 knopen met de hoogste motorklasse.

De de twin-console Buster (M2) bevat naast de 10 “Buster Q smart display, een dubbele consoles inclusief windschermen, afsluitbare berging, zelflozende kuip, hengelopbergvak en Yamaha Y-COP remote beveiligingssysteem.

Optionele accessoires omvatten een bijkomende boegleuning, watersportbeugel, cabrioletkap, deur tussen de consoles en de Q Fishfinder sonar. De hengelopbergvak is ook beschikbaar voor de single-console versie als een optioneel accessoire. Een vis-accessoire pakket zal later beschikbaar komen voor het omzetten van de single-console Buster M in een praktische visboot.

De Buster M voor het seizoen 2018 zal beschikbaar zijn vanaf het najaar van 2017.