De nieuwe 2021 WaveRunners van Yamaha onderverdeeld in drie segmenten: Sport, Cruising en Recreatie.

 

Sportsegment: de SuperJet- en GP-serie

De krachtigste racemachines voor watersporters die op zoek zijn naar de adrenalinekick van het racen met hoge snelheid en het nemen van scherpe bochten. Het Sportsegment is uitermate geschikt voor watersporters die het randje willen opzoeken – zowel tijdens races of recreatief – waarbij het draait om ‘extreem’.

Gloednieuwe viertakt SuperJet!

Yamaha heeft zijn race-DNA gebruikt om een stand-up machine voor een nieuw tijdperk te creëren. De machine die niet alleen voor professionals bedoeld is, is voorzien van een krachtige viertaktmotor met 3 cilinders. De gloednieuwe lichtgewicht romp zorgt ervoor dat je de golven altijd de baas bent, zowel bij hoge snelheden als het nemen van scherpe bochten.

Controle en vermogen
Onze bekroonde viertakt TR-1 buitenboordmotor met drie cilinders is een compacte, lichtgewicht 1.049cc eenheid die de opwindende prestaties levert die beginnende watersporters zoeken. Daarbij is de werking soepeler dan ooit tevoren. De gestroomlijnde, ultralichte SuperJet biedt een unieke combinatie van verbluffende snelheid, bliksemsnelle acceleratie, fantastische wendbaarheid en pure sensatie. De ultieme wendbaarheid en controle zijn andere unieke kenmerken die ervoor zorgen dat de SuperJet ongeëvenaarde prestaties levert bij hoge snelheden en het nemen van scherpe bochten.

Stabiliteit en sensatie
De nieuwe SuperJet heeft een geheel nieuwe, bredere en stabielere romp en is daarom ideaal voor recreatief gebruik. De afgeveerde eenheid van stuurkolom en stuur plaatst de watersporter op natuurlijke wijze in een comfortabele naar voren geleunde positie, perfect voor hoge snelheden en het nemen van scherpe bochten!

Gemaakt voor iedereen
De nieuwe L-MODE® beperkt het motorvermogen tot ongeveer 35 knopen – een handige functie die beginnende watersporters helpt om rustig vertrouwd te raken met de machine.

Geen gedoe
Geen enkel ander watersportvaartuig is zo eenvoudig in gebruik. De nieuwe SuperJet past gemakkelijk achter in een busje of grote SUV. Daarnaast is hij aanzienlijk lichter dan bestaande alternatieven, waardoor hij eenvoudig in het water kan worden gelaten en uit het water kan worden gehaald. Bovendien kan de nieuwe SuperJet eenvoudig op het dek van een jacht worden opgeslagen.  

Looks bedriegen niet
De minimalistische look in zwart en wit benadrukt de agressieve grafische rondingen en biedt de watersporter de kans om zijn machine een persoonlijke look te geven.

GP-serie

De Yamaha GP1800R SVHO met supercharger en de GP1800R HO met normale afzuiging zijn de koplopers in deze serie. 

Launch en Cornering Control
Nieuw dit jaar in de GP-serie is het eerste automatische trimsysteem in de branche met Cornering Control en Launch Control. Wanneer de Cornering Control is ingeschakeld, wordt de trim automatisch in de stand voor boeg omlaag gezet bij deceleratie, dit zorgt voor strakker bochtenwerk. Na het nemen van bochten keert Cornering Control automatisch terug naar de oorspronkelijke triminstelling. Launch Control is anders, omdat de trim automatisch wordt teruggeschakeld om te voorkomen dat de boeg omhoog komt bij snel accelereren. Deze functies worden automatisch toegepast om zowel racers als recreatieve watersporters nieuwe prestaties en eigenschappen te bieden.

Op de racesport geïnspireerde designkenmerken
Onder de waterlijn bevinden zich een nieuw inlaatrooster en een verbeterde jetpomp voor een betere aansluiting en snellere acceleratie. Ook nieuw is de opnieuw ontworpen romplangsligger die de brandstoftank 80 mm naar achteren en 15 mm lager in de romp verplaatst. Door het gewicht van de brandstoftank te verplaatsen, verbetert het nieuwe zwaartepunt van het vaartuig de wendbaarheid van de GP’s.

Cruising: VX- en FX-serie

VX-serie

Met de introductie van vier compleet nieuwe modellen binnen de VX-serie, met een sportieve nieuwe vormgeving, spannende nieuwe romp- en dekontwerpen en geavanceerde elektronische regelsystemen, is de lat weer hoger gelegd.

De kracht die bij de stijl past
De modellen VX, VX DeLuxe en VX Cruiser worden allemaal aangedreven door de innovatieve driecilindermotor, de 1.049cc High Output TR-1. 

HO-vermogen voor topklasse VX Cruiser HO
De VX Cruiser HO wordt aangedreven door de grootste WaveRunner-motor ooit, de machtige viercilinder, 1.218cc High Output TR-1. 

Verbeterd comfort en betere rijeigenschappen
Zowel de supercomfortabele zitting als het stuur van alle VX-modellen zijn nieuwe, smallere ontwerpen die zorgen voor een uitstekende ergonomische zithouding en zitpositie. In combinatie met de diepere, bredere voetsteunen en nieuwe handgrepen biedt dit een uitstekende controle over het vaargedrag (met name voor de kleinere bestuurder).

Geavanceerde elektronica voor meer controle
De VX-serie is natuurlijk uitgevoerd met het exclusieve, revolutionaire en intuïtieve RiDE-systeem.

Nieuwe dashboarddisplays* voor VX DeLuxe- en Cruiser-modellen
Het nieuwe en unieke Connext multifunctionele roersysteem met zijn stijlvolle, nauwkeurige en duidelijke 4,3-inch kleurenscherm is pure, geavanceerde technologie. 

Neem je muziek mee op het water!
Geluid is standaard op beide Cruiser-uitvoeringen van de VX. De luidsprekers zijn ideaal geplaatst in de voetenruimte en worden bediend via een goed bereikbaar paneel op het stuur. Ter bescherming van de accu is een laagspanningsregelaar gemonteerd.

Nog meer opbergruimte
Om nog meer plezier te hebben van de VX-modellen, hebben ze toonaangevende opbergmogelijkheden, waaronder een enorm waterdicht handschoenenvak (met blauwe LED-sfeerverlichting en USB/12 V-uitgangen op VX DeLuxe en VX Cruisers). 

 

FX-serie

FX SVHO en FX Cruiser SVHO
De SVHO-motor met supercharger is de grootste en krachtigste motor in elke WaveRunner.

FX HO en FX Cruiser HO
De FX HO en zijn Cruiser-broertje hebben een groot aantal functies om je te overtuigen – zoals de No Wake-modus en Cruise Assist, luxe zitplaatsen voor drie personen, een groot, stabiel zwemplatform, een extra diepe opstaptrede, dubbele handgrepen, meer dan genoeg opslagruimte … de lijst is indrukwekkend lang.

 

Recreatie: EX-serie

Sinds de introductie heeft de EX-serie het ongeëvenaarde plezier van een WaveRunner binnen bereik van een breder publiek gebracht. Krachtig. Wendbaar. Betrouwbaar.  

Ontdek de nieuwe WaveRunner-serie op de Yamaha website!