De nieuwe line-up van Yamaha Waverunners!

Ook dit jaar onthult Yamaha weer over de gehele linie van de WaveRunners serie spannende nieuwe modellen en innovatieve upgrades.

Meer modellen van de 2019 WaveRunners zullen standaard de beschikking hebben over de geweldige functies, zoals het revolutionaire RiDE™ systeem en het beveiligingssysteem met afstandsbediening.

Yamaha Waverunners nieuwe modellen en upgrades.

Alle FX modellen van Yamaha zijn compleet opnieuw ontworpen met slanke nieuwe vormen voor romp en body die niet alleen de allerlaatste technische ontwikkelingen en gebruiksvriendelijke functies aan boord hebben, maar tevens aanzienlijke prestatieverbeteringen bieden.

Een geheel nieuw model voor 2019, de EXR, tilt de EX serie naar een nieuw niveau dankzij zijn hogere snelheid en nog grotere wendbaarheid.

In de high performance en wedstrijdsector zijn er prestatie-verbeterende technische wijzigingen doorgevoerd aan de extreem snelle VXR en aan de nieuwste versie van de legendarische en supersnelle GP1800, de GP1800R, die sneller is dan ooit.

Yamaha FX serie

Het grootste nieuws binnen de 2019 WaveRunner line-up betreft de nieuwste generatie van de FX serie.

Bij de eerste kennismaking kan het zijn dat veel van de verbluffende nieuwe technische functies je doen denken aan het soort geavanceerde faciliteiten die je in een moderne auto zou verwachten.

Een uitgebreid Cruise-assist-systeem, die je niet alleen de (top) snelheid laat instellen, maar o.a. ook de mate van acceleratie.

Het NIEUWE CONNEXT kleurentouchscreen  geeft je duidelijke bondige informatie over je snelheid, de trim & Ridesysteem-status en zorgt dat je deze op een werkelijk praktische en nuttige manier kunt bedienen.

Het NIEUWE Multi-Mount systeem waarmee je luidsprekers mee kunt nemen, of je GPS/vissonar, of je kop koffie … veilig vastgemaakt aan de fraai ogende body van de nieuwe FX.

De nieuwe aerodynamische stijl van de body, geeft de FX een frisse, moderne look, met zijn agressieve graphics en opvallende nieuwe kleurencombinaties.

Natuurlijk wil je bij het zwemmen en watersporten eenvoudig aan en van boord kunnen gaan. Dus heeft de nieuwste FX nu een zachtere, bredere en diepere opstaptrede en dubbele handgrepen.

En wat te denken van de ingenieuze NIEUWE zelflozende beenruimte.

Yamaha Waverunners EXR

Nu voegt zich ook de nog snellere, plezier garanderende EXR bij de familie van de Yamaha EX-serie. Het is een krachtige, sportieve machine, maar toch ongelofelijk wendbaar en makkelijk te bedienen. Op de lijst met unieke kenmerken staat het nieuwe ontwerp van de romp en body, gemaakt van het nieuwste ultralichte NanoXcel2 materiaal, dat zorgt voor hogere snelheden en acceleratie alsmede soepele vaareigenschappen, en onze geavanceerde RiDE™ technologie, het intuïtieve, gebruiksvriendelijke besturingssysteem, dat reeds een revolutionaire verandering betekende voor de manier waarop de eigenaren van onze premiummodellen van hun watersport genieten.

Een nadere blik op de specificaties laat een scala aan spannende voordelen zien die zijn ingebouwd in deze nieuwe ‘pocket-rocket’ WaveRunner. Een grote, 50 liter brandstoftank voor langer plezier, eenvoudig leesbare multifunctionele lcd-meters in kleur, een comfortabele tweekleurige stoel voor wie alleen wil varen of met vrienden, een sterke trekhaak, doordachte en handige opstapmogelijkheden – en, om ervoor te zorgen dat je een goede indruk maakt, maken stijlvolle kleuren en gedurfde graphics het plaatje af.

Prestaties GP1800R en VXR weer verbeterd

In de veeleisende wedstrijdwereld en bij de enorme gemeenschap van prestatiegerichte vaartuigenthousiasten voor wie snelheid en prestaties (bijna) alles is, bieden deze twee iconische WaveRunner modellen het toppunt van vaarplezier. Maar voor deze mensen is geen enkele snelheid ooit hoog genoeg. Wordt geen bocht ooit scherp genoeg genomen!

Dus wordt er in 2019 toch weer meer prestatieverbetering geïntroduceerd, met nieuwe op de competitie geïnspireerde stavlakken en inlaatroosters met invoer vanaf de bovenzijde, waardoor beide modellen een nog scherpere en een nog betere wendbaarheid krijgen, gecombineerd met een betere ‘grip’ op ruw water en de mogelijkheid bochten superscherp aan te snijden. De GP1800R heeft reeds de nieuwste superlichte NanoXcel2 romp, maar nu wordt dit opmerkelijke materiaal ook gebruikt voor de romp van de VXR, waardoor deze dezelfde voordelen van een betere acceleratie, snelheid en bediening krijgt.

Natuurlijk, het oog wil ook wat, dus zullen de nieuwe kleuren en graphics ervoor zorgen dat deze indrukwekkende machines in welk gezelschap dan ook opvallen.

Samengevat – de Yamaha WaveRunner line-up voor 2019

De FX SERIE – Toonaangevend is de FX serie, de vlaggenschippen die imponerende prestaties koppelen aan luxe op een ongekend hoog niveau. Deze indrukwekkende line-up van vier modellen omvat een opwindend scala aan geheel nieuwe ontwerpdetails en technische functies.

VX SERIE – Yamaha’s line-up van veertien modellen omvat tevens de vier complete en tegelijkertijd aantrekkelijk geprijsde modellen van de VX serie. Ze bieden opmerkelijke allround capaciteiten, en zijn zuinig en betrouwbaar.

EX SERIE – Dankzij de vier modellen van de EX serie bereiken de modellen in deze sector een verbluffend niveau, met pittige prestaties, comfortabel vaargedrag en voordelige gebruikskosten. En dit jaar wordt de opwindende, geheel nieuwe EXR aan dit assortiment toegevoegd, met een indrukwekkende hoeveelheid functies die hun geld dubbel en dwars waard zijn en die men normaliter alleen op premiummodellen aantreft.

GP1800R en VXR – De ongekend krachtige GP1800 met supercharger is de onbetwiste ster van de serie en wereldwijd in trek, net als zijn high-performance zusje, de VXR. Beide modellen ondergaan voor 2019 een upgrade voor betere prestaties, waarbij de GP1800 voor deze gelegenheid de GP1800R wordt.

SUPERJET – De unieke en onmiskenbare stand-up machine SuperJet, nog zo’n legendarische Yamaha in de competitiewereld, is speciaal ontwikkeld voor wedstrijden en is nu populairder dan ooit.