Buster Phantom

De Grootste en taaiste Buster ooit

Met zijn 9,5 meter lengte over alles, twee Yamaha buitenboordmotoren met een gezamenlijk vermogen van maar liefst 700pk verdeeld over 16 cilinders én een bereik van 400 mijl zet de Buster Phantom een compleet nieuwe standaard in het segment van premium open aluminium boten voor recreatief gebruik. De Buster Phantom volgas varend is als vliegen zonder vleugels. Toch blijft het effect van zwaartekracht en golfbeweging tot een uiterst minimum beperkt dankzij de uitgekiende diepe V-romp en de geveerde stoelen met stevige beugels, waarop tot vijf opvarenden een boterzachte vaart ervaren. De nieuwe Buster Phantom is daarbij ook nog eens fabelachtig snel. Des te verbazingwekkend is het gegeven dat het geluidsniveau dankzij het uitgebreide isolatiepakket onder de kuipvloer ongekend laag is. Een schier onbeperkt aantal opties, een supergrote U-bank met een grote kuiptafel én de draaibare stoelen maken deze nieuwkomer bij uitstek geschikt om onbeperkt te ontspannen met familie of vrienden.

Zijn grootte en ongekend hoge bochtsnelheden ten spijt laat de nieuwe Buster Phantom zich gemakkelijk en vooral veilig varen.

Buster Phantom Cabin

Buster Boats presenteert dit jaar, de Phantom Cabin, op de Helsinki International Bootshow. Deze bijna 10 meter lange cabinboot – Buster’s grootste ooit – garandeert een soepele en veilige vaart op zee tot 12 personen. “De Phantom Cabin voegt een stoere en praktische touch toe aan luxe offshore varen. Vanwege zijn extreem soepele prestaties en stille romp, de cabine vertegenwoordigt een nieuwe generatie in forenzen boten, “zegt Anders Kurtén, directeur productontwikkeling voor Buster Boats.

De aluminium gebouwde Phantom Cabin is gebaseerd op de romp van de Buster Phantom, de open boot die zich heeft bewezen zeewaardig en zeer manoeuvreerbaar te zijn. Hij is ontworpen om ruim, zeewaardig en comfortabel te zijn om in te varen. “Dankzij de aluminium romp en de betrouwbare Yamaha buitenboordmotor die kan worden gekanteld waardoor de boot veilig in ondiep water kan worden afgemeerd, zelfs in uitdagende omstandigheden. Dit draagt bij aan de veelzijdigheid van de Phantom Cabin en dat is zeker een factor die veel actieve watersporters zullen waarderen, “zegt Kurtén. Het boeggedeelte biedt plaats aan drie passagiers en de U-vormige zitplaatsen aan de achterkant zorgen voor een comfortabele rit voor vijf. De rugleuning van de bijrijdersstoel kan naar voren worden geschoven om een aangename ruimte voor acht personen te creëren.

De Phantom Cabin heeft een lengte van 9,47 meter en een breedte van 2,84 meter en weegt 2.700 kg zonder motoren. Het aanbevolen motorvermogensbereik reikt van 300 pk tot 600 pk. Met twee 4,2-liter V6 Buitenboordmotoren van Yamaha met elk een vermogen van 300 pk haalt de boot een topsnelheid van meer dan 53 knopen.
De boot vaart comfortabel met snelheden tussen 25 en 40+ knopen. En opmerkelijk genoeg is bij snelheden rond 25-27 knopen het brandstofverbruik rond of minder dan 2 liter / nM – ongeacht de motorconfiguratie.

Buster Q smart display als standaardfunctie

Deze high-end boot heeft uitgebreide standaardspecificaties, waaronder elektro hydraulische stuurbekrachtiging, kantelwiel, trim tabbladen, roestvrijstalen fittingen, dubbel batterijsysteem, elektrisch schuifdak, pantry en waterdruksysteem.

Specificaties

Lengte 9,48 m
Breedte 2,87 m
Gewicht droog 2.265 kg
Aantal personen 10
CE Design Certificaat C
Max. motorvermogen 513,8 kW / 700 pk