De nieuwste generatie Buster Magnum & de SuperMagnum


De nieuwste generatie Buster Magnum & de SuperMagnum

door | nov 30, 2017 | Nieuws

De nieuwe Buster Magnum

De vierde generatie Buster Magnum is duidelijk groter dan zijn voorgangers: de lengte van de romp is  verhoogd met 30 cm en binnen breedte met 20 cm. Met zijn moderne en slanke ontwerp lijkt de nieuwkomer sterk op zijn grotere zustermodel, de Phantom.

De nieuwe Magnum heeft het gevoel van een grote boot en de vaareigenschappen zijn nog beter dan voorheen dankzij het nieuwe ontwerp van de scheepsromp en de verplaatsing van het zwaartepunt verderop. Het laagste motorvermogen is verhoogd naar 175 pk. De grootste motor van de Magnum is de Yamaha V6 met 225 pk waarmee een ​​topsnelheid van 47 knopen kan worden bereikt. De tankinhoud is bijna verdubbeld tot 300 liter om het bereik van de boot aanzienlijk uit te breiden. Dankzij de economische rompvorm en de hijsstroppen presteert de boot op hetzelfde niveau als zijn voorganger met hetzelfde motorvermogen, hoewel hij langer en ook iets zwaarder is. Het maximum aantal personen is acht, net als de voorgaande.

De nieuwe Buster SuperMagnum

De nieuwe SuperMagnum vervangt twee modellen in het assortiment: zijn voorganger uit 2013 en de Magnum M5. De bootmaat is met name groter dan voorheen, met een romp die 50 cm langer is en de waterlijn 30 cm breder. Met de U-vormige achterban die standaard wordt geleverd, biedt de boot plaats aan 10 personen.

De SuperMagnum is een waardige opvolger van beide voorgaande modellen. Er is veel aandacht besteed aan de prestaties,  Buster is erin geslaagd compromissen te vermijden met betrekking tot elementaire veiligheid en voorspelbaar kenmerken van de vaareigenschappen. De grootste motorkeuze van de SuperMagnum is  Yamaha’s krachtigste V8-motor, de 5.3-liter F350, die genereert een topsnelheid van 57 knopen. Het vermogensbereik is uitgebreid van 250 pk en hoger.

De enorme brandstoftank met een capaciteit van 400 liter garandeert een groot bereik. De keuze van de motor heeft duidelijk invloed op de aard van de boot. Met lagere motorwaarden, tot de 300 pk V6 model, de SuperMagnum is een perfecte oplossing voor dagelijks varen, en ondanks zijn groter dan voorheen afmetingen, blijft het brandstofverbruik op het niveau van zijn voorgangers.

De nieuwe Magnums zijn nu verkrijgbaar voor het seizoen 2018.